Albüm Kritik 942 (Midnight / Hellish Expectations)

Herkese selamlar! Bugün Death Metal rotasından çıkıyoruz. Araya artık farklı türden bir albüm incelemesi koymak istedim. Bir süredir epeyce Death Metal ve alt türlerinde çıkmış olan albümlerden sizlere bahsettim. Şimdi ise hızımızı biraz arttırıyoruz ve Thrash Metal’in kollarına kendimizi bırakıyoruz. Ben her ne kadar Thrash Metal desem de “Midnight” kendini o şekilde konumlandırmıyor. Black Metal ve Speed Metal’in bir araya geldiği bir türü icra ettiklerini söylüyorlar. Zaten grup hakkında bir şeyler öğrenmek istediğinizde de çaldıkları Metal türü olarak Black / Speed Metal yazısını görürsünüz. Ben de bunu bir türlü kavrayamıyorum. Grubun daha öne 2020 yılında çıkarmış olduğu “Rebirth by Blasphemy” albümlerini siteye yazmıştım. Zaten bu albüm sayesinde grubu keşfetmiştim. Bu albümü de bir Black Metal albümü dinleyeceğimi düşünerek dinlemeye başlamış ve sonunda bunun Black Metal ile pek de alakası olmadığını anlamıştım. Midnight bana sorarsanız sapına kadar bir Thrash Metal grubu. Evet, belki “Metallica, Slayer” gibi bir tarzları yok ama modern Thrash Metal gruplarından duymaya alışık olduğumuz bir tarzları var. Bu da onları modern bir Thrash Metal grubu yapar. Modern ama sound olarak old-schoolu tercih eden bir Thrash Metal grubu… Şimdi de ABD’li bu grubun bu yıl çıkardıkları “Hellish Expectations” bizlere neler sunuyor ona bir bakalım.

Midnight albümleri dinlemek genel olarak eğlenceli zaman geçiren bir aktivitedir benim için. Eğlenceliden kastım öyle şen şakrak olmak değil tabi ki. Daha hızlı şarkılarla bezeli bir albüm dinlediğinizde kendinizi daha enerjik hissedersiniz ve bu da sizi keyiflendirir. Midnight albümlerinin de işte öyle bir etkisi var. Albümleri dinlemesi çok keyifli oluyor. Bir Thrash Metal albümü dinlemek aslında genel anlamda iyi hissettiren bir etkinliktir. Sonuçta kafanızı işin felsefi ve uhrevi boyutuna takmadan dinleyeceğiniz şarkılar dinliyorsunuz. Bu da haliyle kafanızı bir şeylere yormadan dinleme eylemini gerçekleştirmek anlamına geliyor. Diğer taraftan da görkemli Thrash Metal albümleri dinlemek gibi bir şey kaldı mı hala bilmiyorum ama bana birçok Thrash Metal albümü artık aynı tadı veriyor. Zamanında “…And Justice For All” veya “Seasons In The Abbys” gibi albümlerde yaşanan o dehşetengiz şaşkınlığı ben yaşamıyorum. Özellikle modern tarzda Thrash Metal icra eden gruplarda hep aynı şeyleri dinliyormuşum gibi bir his oluyor. Fakat bu gruplara indirgenecek bir şey mi orasını tam olarak bilemiyorum. Zira bu türün esneyip, genişlemesi zor gibi. Birçok ekstrem tür Thrash Metal kökünden gelmiş olsa da Thrash Metal kendi içinde çok çeşitlilik sağlayan bir tür olamıyor. Bu yüzden de dinlediğimiz çoğu albümden aynı tadı alıyoruz.


Midnight'ın Hellish Expectations albümü de bana herhangi bir grup tarafından çıkan bir Thrash Metal albümünü hissettirdi. Çünkü kullanılan formül aynı, yazılan riffler benzer ve tema olarak da yine aynı fenomenler işleniyor. Bu yüzden de sadece keyif veren bir albümden öteye gidemiyor. Albümü 7-8 kere baştan sona dinlemiş biri olarak bunları diyorum. Yazılan riffler genel olarak duymaya alışık olduğumuz şeylerin çok az değiştirilmiş hali gibi. Her şarkı aynı forma sahip. Heyecan verici herhangi bir detay yok. Hızlı gitar riffleri, ortalama gitar soloları, hızlı rifflere eşlik eden klasik Thrash Metal davulculuğu, bas gitarın arada sırada kendisini belli eden yaramazlıkları ve çiğ bir brutal vokal… Bunların hepsi herhangi bir günümüz Thrash Metal grubunda göreceğimiz şeyler. Bu yüzden de bu albüm için ekstra bir heyecan veya mutluluk yaşamadım. Kötü bir albüm değil elbette. Midnight’ın diğer albümleri gibi ortalama veya ortalamanın üzerinde yer alacak bir albüm. Fakat bu albümü kaç kere daha dinlerim onu bilemiyorum. Muhtemelen sizler de dinlediğinizde bunu düşüneceksiniz. Bu albüm kaç kere daha dinlenebilir ki diye. Bir sonraki yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

Albüm Puanı: 7/10



Yorumlar